14:00

IFK Tumba FK

Referat: Västerhaninge IF - IFK Tumba FK

En match som Västerhaninge mycket väl kunde ha vunnit, åtminstone fått med sig en pinne.
Västerhaninge hade de klart bästa chanserna, men ibland så blir det inte mål ändå.

Det blåste kraftigt på Hanveden vilket gjorde att spelet blev lidande. Trots det var det hyfsat hög kvalitet på matchen. Västerhaninge började i medvind och fick därigenom ett spelövertag. Chanser skapade vi minns Sreckos nick som räddades på mållinjen av Tumbaspelare. Halvleken slutade 0-0.

Andra halvlek: Vi befarade att Tumba nu med vinden i ryggen skulle pressa ner oss men så blev inte fallet. Västerhaninge höll uppe spelet väl och det kändes inte särskilt farligt när Tumba anföll. Därför kom Tumbas ledningsmål överraskande. Västerhaninge satte gång och presa högt utan att vara tillräckligt nära. Tumba vänder bort laget får ut den på kanten med ett avslut som resulterar i mål, onödigt.

Västerhaninge flyttar upp folk och försöker och försöker men skapar inte så jättemycket under sista tio. På det hela taget gör Västerhaninge en bra prestation, surt med en förlust men det är bara att komma igen. Det var trots allt serieledarna vi mötte.